RSS

Jared Deck – Bully Pulpit

Bully Pulpit

Hey, is dit niet die gozer van Sign Your Names en Wishing Well? Toch niet –  Jared Deck staat er op de hoes van het album “Bully Pulpit”. Jared Decks stemgeluid heeft wel wat weg van Terence Trent D’arby, die eind jaren tachtig furore maakte met een aantal hits, als een komeet omhoog schoot maar daarna ook weer snel verdween.

Waar het werk van D’Arby teveel werd gladgeschaafd voor de commercie brengt Deck op zijn derde studio-album vol overtuiging en enthousiasme een hoeveelheid passie en soul, waar je U tegen zegt. Naast traditionele gospel en bluesliedjes (I Don’t Know What You Come To Do en There’s A Leak In This Building) en de compositorische samenwerking met zijn echtgenote Jacy en Wes Sharon zijn de overige zeven songs op Decks nieuwe plaat van eigen hand. Een flinke dosis aan gospel, countryblues en soul, waarop, samen met de gepassioneerde harmoniezang van Chanda Graham, Myra Beasly, Cora Gutel, Kate Dinsmore, Stephanie Price en Jareds echtgenote, zijn licht rauwe strot uitstekend gedijt.

‘For Rachel’ staat aan de binnenkant van de hoes. Wie het ook moge zijn, het komt altijd lief over om je album waar je keihard aan heb gewerkt op te dragen aan een dierbaar persoon. De muzikale gastenlijst staat daaronder. Die is zo uitgebreid, dat het bijna niet op een pagina past.  Ondanks het leger aan muzikanten, dat aan “Bully Pulpit” heeft gewerkt, resulteert dit gelukkig niet tot een groots en vol geluid. Alle bijdragen worden namelijk mondjesmaat uitgeserveerd. Een verrijking van mijn dagelijke muziekmenu.

www.jareddeckmusic.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment