RSS

David Allred – The Cell

The Cell

De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan met het contrasterende weer. Tussen uitbundige zon en die ellendige snertregen. En als dan ook nog wetenschappers gaan verkondigen dat wij aan de vooravond staan van de strengste winter ooit sinds 100 jaar wordt het eens tijd flink mijn cd-wisselaar met recensie cd’s door te spitten. Zoekend naar de perfecte soundtrack voor deze periode. Als ik de naam van David Allred op een cd zie staan weet ik dat ik beet heb. Dit is hem.

“The Cell”, de opvolger van het album “Transition”, is geen album voor vrolijke Fransen. Dit album zal het zeker goed doen bij sombermansen of bij de zwartkijkers die denken dat vandaag nog de wereld zal vergaan. Want die gaan bij het horen van Davids minimale muziek, waarop hij samenwerkt met Peter Broderick (strijkers, percussie, synthesizer, klokkenspel) zwelgen in mineur en duisternis. De mooie hoesfoto helpt hieraan zeker mee.

De Amerikaanse multi-instrumentalist (zang, piano, contrabas, trompet, viool, keyboards, orgel) is een authoriteit op dat gebied. Een maker van abstracte composities. Net als op “The Transition” bouwt hij met onder meer zijn zalvend stemgeluid en uitzonderlijk, melancholisch pianospel een klanklandschap op, waarin je je als luisteraar helemaal in verliest. Een breekbare stemming tussen folk en klassiek, waarbij soms ook de zang ontbreekt. Bakstenen ontroering en eindeloos fascinerend. Een album in dit genre met een totale tijdsduur van 23 minuten is dan ook lang genoeg om je aandacht voldoende erbij te houden.

https://www.erasedtapes.com/artist/david-allred

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment