RSS

Apex Manor – Heartbreak City

Heartbreak City

Na enkele besproken herfstplaatjes (David Allred, Isbells) wordt het hoognodig tijd de vlam in de pan te gooien. Met een overstuurd en piepend feedbacksignaal als opener voor de single Asked & Answered kondigt Ross Flournoy met een nieuw album van zijn indierock project Apex Manor na een afwezigheid van acht jaar zijn terugkeer aan. Een lange periode van depressies en een alcoholverslaving nadat het debuutalbum genadeloos flopte en de tournee van Apex Manor werd ingekort.

Na een noodgedwongen opname van zeven weken verruilde de afgekickte Flournoy de muziek voor de handel in primento kaas. Zoals je merkt verliest een vos na vele jaren wel zijn haren maar niet zijn streken. Dus zo kon het gebeuren, dat in een kort tijdsbestek het nieuwe materiaal voor “Heartbreak City” met een live-in-de-studio karakter in Texas en Los Angeles voor het nageslacht werd vastgelegd.

Een plaat met elf ge├»nspireerde tracks, waarop zowel met heftig gitaargeweld en fuzz (Dinosaur jr.) als met melodieuze indierock en synthesizer opsmuk (The Killers) wordt gestoeid. Waar dit in eigen land resulteert in de nodige aandacht wordt “Heartbreak City” van Apex Manor tot grote ergenis van mij nauwelijks door onze vaderlandse blogs of media opgepakt.

www.apexmanor.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Your Comment