RSS

Isbells – Sosei

Sosei

Nee, geen familie van Jason, maar het betreft een vijfkoppige muziekgroep uit het Belgische Leuven. Hun nieuwe wapenfeit “Sosei” verscheen eerder dit jaar op het platenlabel Zeal. En dan weet je direct welke ingrediënten je krijgt voorgeschotelt. Zij zijn namelijk met bandjes als Marble Sounds en Man About Mountains leverancier van de fragiele, melancholische muziek.

Op het cd-hoesje van Isbells’ laatste worp met een albumtitel, die een ode is aan het filosoferen mag je dan ook bijna de woorden ‘handle with care’  op gaan zetten. Fijnzinnig, dromerig en van een fluwelen donsverenzachtheid. Het komt als geroepen in een donkere jaargetijde van vallende boomblaadjes, nattigheid en de antidepressiva voor de eventuele herfstdepressie.

Je raadt het al: ook de muzikanten van Isbells lopen niet voorop in een polonaise. En even voor de statici onder ons: “Sosei” is inmiddels het vijfde levensteken van de Belgische treurwilgen. Volgens hun voorman het meest kleurrijke en opgewekte album van de band. Een plaat die er bijna niet was geweest, nadat zanger Gaëtan Vandewoude tijdens een brand vorig jaar in zijn thuisstudio de dood in de ogen keek.

Naast zijn fluisterende zangwijze en het basisinstrumentarium is een keur aan soms minder gebruikelijke instrumenten te horen zoals de vibrafoon, xylofoon, klokkenspel, mandoline, lapsteel, bugel en synthesizer. De betoverende klanklandschappen vormen een hemels geheel van ongekende schoonheid.

 

31-10: Bergen op Zoom, Gebouw T

www.isbells.be

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment