RSS

Gauche – A People’s History

A People's History Of Gauche

Als je bekend ben met de Amerikaanse postpunkformaties Priests of Downtown Boys, ga dan maar gelijk op het puntje van je stoel zitten. Want deze twee bands vormen de bouwstenen voor het vijfkoppige feministische en kleurrijke gezelschap Gauche uit Washington DC.

NOOT VOOR DE NIETSVERMOEDENDE LUISTERAAR:
Als je vroeger niet naar de platenzaak rende voor de muziek van bijvoorbeeld The Slits, Devo, The Shaggs en het begin werk van the B-52’s, moet je het album “A People’s History” onbeluisterd laten.  Ook voor mensen met een broze geestelijke gezondheid is het ten zeerste af te raden maar iets van het debuutalbum van Gauche tot zich te nemen.

“A People’s History Of Gauche” is geschikt voor luisteraars met een affiniteit naar avontuur, experiment en hysterie. Want daarmee kan zangeres en bassiste Mary Jane Regalado met haar soms manisch gekrijs en dynamisch geschreeuw goed uit de voeten. Die passen perfect bij de hoekige, puntige en nonchalante invulling van gitarist Jason P. Barnett, de saxoonpartijen van Adrienne CN Berry, Pearie Sol (orgel en keyboard) en Daniele Yandel (drums, zang), die als het ware over elkaar heen buitelen.

Van hartelust varieert Gauche op hun debuut in ritme en tempo. Het vijftal laat je op speelse en knettergekke wijze alle hoeken van de kamer zien met hun springerige en giftige liedjes en hun maatschappelijke, kritische kijk op de samenleving. Opener Flash” dendert lekker binnen en tijdens het afsluitende  Rectangle smeek ik om genade. Gauche verenigt in 35 minuten tijd postpunk, wave, riot grrrl en gemuteerde discomuziek uit vervlogen tijden. Uiterst vermakelijk en akelig effectief.

https://www.mergerecords.com/gauche-sign-to-merge-records

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment