RSS

Drivin N Cryin – Live The Love Beautiful

Live The Love Beautiful

Hoewel nooit echt doorgebroken, heeft de Atlanta rockband Drivin N Cryin sinds hun debuut in 1986 met het album “Scarred But Smarter” een behoorlijke cultstatus opgebouwd. Vaak met flinke tussenpozen zijn door de jaren heen van zowel de band als van voorman en zanger Kevn Kinney een aantal studio-albums verschenen.

“Live The Love Beautiful” is het negende volwaardige studioalbum van het Amerikaanse gelouterde kwartet. Is Kinney hiermee van zijn geloof afgevallen? Na “The Great American Bubble Factory” uit 2009 bracht de band een viertal ep’s uit. ‘Luister jij nog net als vroeger naar álle 14, 17 of 22 songs op één album’, vroeg Kinney jaren geleden aan Giel van der hoeven van TheBluesAlone? ‘ Nee, niemand doet dat meer’. De tijden met de komst van de streamingdiensten zijn veranderd.

Het in eigen beheer uitgebrachte “Live The Love Beautiful” klinkt als een warm bad en roept met Kinney’s afgeknepen strot een vertrouwd gevoel op, bijna zoals het vroeger was. Dat alleen al zorgt voor veel luisterplezier. Sprankelend en licht gruizige gitaar rock met psychedelische elementen.

“Live The Love Beautiful” is een album zonder nieuwe invalshoeken in een geraffineerde productie van Aaron Lee Tasjan. Samen met de recente komst van de dertig jarige gitarist Laur Joamets waait er een frisse wind door de band. Het nieuwe album van Drivin N Cryin staat vol composities, die je van het eerste moment niet loslaten. Met voor iedereen herkenbare onderwerpen die niet aan tijd gebonden zijn zoals hartstocht, schuld, woede en pijn. Rock ‘n roll is vak en daar zijn de heren van Drivin N Cryin nog altijd meesters in.

16-10: Den Haag, Paard (Kleine Zaal)
18-10: Sneek, Poppodium Bolwerk
19-10: Utrecht, Ramblin’ Roots Festival
20-10: Alkmaar, Podium Victorie

www.drivinncryin.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment