RSS

CONCERT TIP: The Dustbowl Revival in de Q-Bus te Leiden op Dinsdag 15 oktober

Afgelopen woensdag 9 oktober was het puur genieten van Amercan Folkmusic. Hiervoor was het vijftal van Session Americana verantwoordelijk. Velen wisten de Leidse Q-Bus weer te vinden bij de seizoensopening.

Op dinsdag 15 oktober volgt programmeur Hans van Polanen de concertreeks van de Q-Bus met een optreden van The Dustbowl Revival. Een Californisch gezelschap met een voorliefde voor americana en soul. De band switcht moeiteloos tussen genres als New Orleans funk, bluegrass, soul, vooroorlogse blues en roots. Hun enthousiaste, vrolijke en vooral aanstekelijke live-shows zijn een lust voor oor en oog: funky ritmes, een heerlijke blazers-sectie en oppeppende stringband. Ze openden al voor Trombone Shorty, speelden tot in de verste uithoeken en scoorden, mede dankzij de acteur Dick van Dyke een Youtube-hit, met het nummer ‘Never Had To Go’.

Hoewel Dustbowl Revival bekend is om hun roots en bluegrass uit de beginperiode, evolueert de band op hun laatste gelijknamige album steeds meer tot een moderne soulband. Daarbij bevinden ze zich in het goed gezelschap van neo-Soul tijdgenoten zoals Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en St. Paul & The Broken Bones. Ongetwijfeld staat dit perfect ingespeelde ensemble met dit “nieuwe”repertoire garant voor een hels podiumfeestje.


Comments are closed.