RSS

Danny Bryant – Means Of Escape

Means of Escape

De Britse gitaarvirtuoos, componist en zanger Danny Bryant zou eigenlijk geen introductie behoeven. Het is zo’n artiest die met name in de stevige bluesrock-hoek bekend is en in hetzelfde straatje past als Gary Moore, Stevie Ray Vaughn en Walter Trout. Een gitaarkrachtpatser met een trouwe groep volgelingen.

Zoals het een bluesman betaamt, staat Bryant geregeld op het podium. Hij heeft dan ook in zijn twintig jarige-carriëre al tien studio en drie live-albums afgeleverd, waarop hij zijn geliefde instrument flink laat janken. Zo ook op zijn nieuwe plaat, waarop hij voor het eerst de productie zelf ter hand heeft genomen en met alle muzikanten tegelijk in de studio heeft vastgelegd.  “Means Of Escape” klinkt een behoorlijk stuk rauwer en komt minder gepolijst over dan op zijn vorig jaar verschenen “Revelation”. Een album waarop Bryant samenwerkte met zijn big band.

Op “Means Of Escape” vormen bassist Alex Phillips, drummer Dave Raeburn en toetsenist Stevie Watts uit zijn tourband een solide basis met dit keer een minder prominente rol voor zijn big band. Een album met vooral boeiende mid-tempo rockers, stuwende old school Texas blues en met indrukwekkend, gespierd gitaarspel, maar dat zich tevens in een rustig semi akoestisch vaarwater begeeft in het emotioneel gebrachte Skin and Bones.  Hartverscheurend als Danny met zijn rasperig stemgeluid verhaalt  over het verlies van zijn vader.

21-02: Dordrecht, Bibelot
22-02: Drachten, Iduna
23-02: Zaandam, De Flux
30-05: Bergen op Zoom, Gebouw T

www.dannybryant.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.