RSS

Chris Barber – Memories Of My Trip

Memories of My Trip

De samenstellers van het album “Memories Of My Trip” zullen acht jaar geleden behoorlijk met het eindresultaat in hun nopjes zijn geweest. Ruim twee en een half uur wordt een uitgebreide selectie gepresenteerd van Barbers veelzijdige trip langs de ruimhartige samenwerkingen tussen 1957 en 2010 met vele groten uit de muziekgeschiedenis onder wie Eric Clapton, Muddy Waters, Mark Knopfler, Dr. John, Rory Gallagher, Lonnie Donegan en Edmond Hall.

Een mooi verzorgde dubbelaar die geen minuut verveelt met in het cd-boekje per track Barbers persoonlijke verhalen, waarbij hij terugblikt op zijn indrukwekkende, muzikale carrière. Uitgebracht in het jaar dat Barber tachtig werd.

Nu bekend is geworden dat de bijna negentig jarige trombonist en bandleider binnen afzienbare tijd zijn trombone in de wilgen hangt wordt de compilatie “Memories Of My Trip”, in ongewijzigde vorm, wederom onder de aandacht gebracht. Ook voor muziekliefhebbers die niet thuis zijn in het jazz, skiffle, gospel en bluesgenre is deze interessante verzamelaar meer dan de moeite waard.

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.