RSS

H T R K – Venus in Leo

Venus in Leo [Explicit]

Heel vrolijk word ik er niet van als ik de berg wasgoed zie die nog opgevouwen moet worden. Een werk dat ik met weinig enthousiasme aanvangt. Op de achtergrond word ik geruggesteund door het nieuwe wapenfeit van het Australische H T R K (lees: HateRock). Een samenwerking van Jonnine Standish (zang) en Nigel Yang (gitaar/synthesizers/drumcomputer), nadat bassist Sean Stewart in 2010 zelfmoord pleegde.

Waar ik van H T R K ondersteuning had verwacht tijdens het opvouwen is de muzikale sfeer vanaf de opener Into The Drama niet vrolijk. Ik sta er wat down bij. Want vijf jaar na het vrij duistere “Psychich 9-5 Club”, klinken de dromerige lo-fi klanken op “Venus In Leo”, het vierde album van H T R K nog droefgeestiger.

“Venus In Leo” kenmerkt zich door de ietwat lijzige vocalen van Jonnine Standish op een ondergrond van galmende gitaargeluiden, synthesizers en een drumcomputer. Denk aan assosicaties met The Cure, Cocteau Twins en The XX. De berg nog op te vouwen was lijkt er niet kleiner op zijn geworden. Ik vergeet even waar ik mee bezig was, sluit mijn ogen en geniet met volle teugen van “Venus In Leo”, dat een ode is aan het dagelijkse leven.

3-5 april: Den Haag, Rewire Festival 

https://yourcomicbookfantasy.com/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment