RSS

Gill Landry – Skeleton At The Banguet

gill

Er bestaat zoiets als het ideale draaimoment. De beste gelegenheid om een cd te beluisteren. Zo werkt het zeker voor het nieuwe solowerk “Skeleton At The Banguet” van de voormalig Old Crow Medicine Show bandlid Gill Landry. Voor mij absoluut, die in de periode dat mijn echtgenote drie jaar geleden overleed, compleet in Landry’s wereld vol reflecties en muzikale treurigheid wordt ingezogen.

Op het nieuwe wapenfeit van de 44-jarige zanger en gitarist draait het namelijk om sfeer, sfeer en nog eens sfeer. Een melancholische, donkere sfeer vol weemoed, waarbij zijn  donker en warme bariton je daarbij helpt rond te gaan dolen in asgrauwe dieptes. Maar ook zijn gitaar- en pedaal steel spel en Odessa Jorgensens huilende vioolklanken snijden dwars door mijn ziel.

“Skeleton At The Banguet” is een plaat die opgebouwd is uit twee verschillende stemmingen: donkere americana met een vleugje tex-mex (A-kant) en de emotioneel geladen B-kant met een diversiteit  aan stijlen. Landry neemt mij bij de hand en sleept mij mee in mijn gevoel van vluchtige eenzaamheid.

31-01: Utrecht, TivoliVredenburg
02-02: Amsterdam, Paradiso Noordd
04-02: Nijmegen, Merleyn
05-02: Eindhoven, Café ‘t Rozenknopje

www.gilllandrymusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment