RSS

Rebecca Foon – Waxing Moon

Waxing Moon

Het worden lastige weken voor ondergetekende met de geluidsoverlast tijdens de verbouwing, die in mijn huis plaats zal vinden. Een goed excuus om het album “Waxing Moon” van de Canadese celliste, zangeres, componiste en activiste Rebecca Foon, dat zich in een rustig vaarwater bevindt, nog snel even bovenop de recensiestapel te leggen. Anders zullen de filmische en onthaastende klanken gegarandeerd verzuipen in het voortdurende geboor en getimmer.

Rebecca kwam voor het eerst in mijn blikveld als lid van het kamerrock collectief A Silver Mt Zion, waarmee zij met haar magistrale en complexe spel op de cello de aandacht wist te trekken. Sindsdien ontspon zich een carriere in postrock en kamerpopformaties als Esmerine, Set Fire  To Flames  en Fifths of Seven en verschenen er twee schijven onder haar pseudoniem Saltland.

“Waxing Moon” is het debuut van de 41-jarige Canadese onder haar eigen naam. Hierop wordt ze naast haar cello en piano partijen op niet overdadige wijze ondersteund door muzikale plaatsgenoten onder wie Jace Lasek (orgel, gitaar, synthesizer, zang, drums), Richard Reed (contrabas, zang, akoestische gitaar), Mishka Stein (elektrische bas), Sophie Trudeau (viool, zang) en vocalist Patrick Watson. Dat resulteert in een subtiel en boeiende geluidspalet met dromerige, soms fluisterende zanglijnen.

Uit alles spreekt een zekere urgentie en een emotionele kreet voor onze noodlijdende aarde omtrent de klimaatproblematiek op “Waxing Moon”,  waarvan de volledige opbrengt gaat naar de Pathway To Paris. Een door Rebecca Foon en Jesse Paris Smith opgerichte non-profit organisatie om de klimaat bewustzijn van onze kwetsbare planeet te vergroten.  Een plaat dus om wakker van te liggen.

www.rebeccafoon.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.