RSS

The Pilgrims – 6IX

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Eén van de eerste gedachten die ik had bij het beluisteren van dit album van The Pilgrims was ‘is dit een album uit de jaren negentig of is het nieuw?’. Dat laatste is het geval. “6IX’ is het zesde album van de Noord-Hollandse formatie, die twintig jaar geleden een bescheiden hit scoorde met de single White Men. Ik was fan van de band, het rauwe, gepassioneerde stemgeluid van Reniet Vrieze en het debuutalbum, waar het openingsnummer van “Once To Everything” afkomstig van was.

Zanger, gitarist, componist Reniet Vrieze vormt nog altijd de creatieve spil van The Pilgrims. Samen met drummer Henri van Bergen en toetsenist Niels Schutten die sinds 2002 van de partij zijn complementeren bassist Dave Beste, gitarist Roy Jansen, Jasmijn de Graaff (cello) en achtergrondvocalisten Karlijn de Vries en Suzan de Reus de huidige line-up.

Zestien liedjes, waaronder veertien van eigen hand, aangevuld met interpretaties van Otis Reddings’ I’ve Been Loving You Too Long en The Dock Of The Bay vormen het decor van “6IX”. Veel te veel songs, volgens de blikvanger van The Pilgrims. ‘Maar ik kan nu eenmaal niet kiezen’ vertelde Vrieze onlangs aan de plaatselijke media.

De liefhebbers van toen vallen zich geen buil aan deze plaat, want anno 2020 benadert het acht koppige gezelschap het jaren negentig geluid van de eersteling. Na het zydeco uitstapje in de opener Happy wordt, samen met de karakteristieke strot van Reniet Vrieze, nog even geïnspireerd als dertig jaar geleden voortgeborduurd op Amerikaanse leest geschroeide rock en rootsmuziek. En daar is helemaal niets mis mee!

13-03: Amsterdam, Concerto
14-03: Haarlem, North End
17-04: Zaandam, De Flux Hemkade
25-05: Amsterdam, Countdown Café
29-05: Amersfoort, Fluor
05-07: Oss, Muze Miss (festival)

www.thepilgrims.band

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.