RSS

Matt Harlan – Best Beasts

Best Beasts [Explicit]

Er zijn van die albums waar het woordje sympathiek voor gereserveerd is. Ze zijn niet hemelbestormend, klinken niet hip, maar ruiken naar vakmanschap en degelijkheid. “Best Beasts” van de uit Houston afkomstige Matt Harlan is er zo eentje. Een vriendelijke gast met een scherp oog en oor voor kwaliteit en goede melodie, die vertrouwd overkomen.

Zijn americana en folkliedjes zijn niet bestemd voor een groot publiek, maar uitermate geschikt voor een klein clubje fijnproevers. Harlan is een Amerikaanse troubadour die je niet meer zal verrassen, maar die toch altijd een uitstekend en genietbaar album weet af te leveren. En dat al tien jaar lang.

Dit is ook van toepassing op zijn zesde plaat “Best Beasts, waarop je ouderwets kan genieten van zijn verhalende liedjes met compassie en begrip als uitgangspunt. Grotendeels met zachte hand gebracht en bijgestaan door een waslijst aan bevriende muzikale collega’s.  Uitstapjes naar de rock (Low Pressure en Best Beasts)  en funk (Gemini Blues) vergroten het luisterplezier, waarop de elektrische gitaar even prominent aanwezig is. En net als met zijn voorgaande werk schoot zijn nieuwe wapenfeit binnen de kortste keren naar de hoogste regionen van de Euro Americana Charts.

www.mattharlan.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.