RSS

Wolf Parade – Thin Mind

Thin Mind

Lang durfde ik het niet aan om deze recensie te schrijven. Ik was teleurgesteld dat het maar niet wilde klikken met mij en “Thin Mind”. Wolf Parade’s vijfde album op het iconische Sub Pop label. De Canadese formatie opereert aanvankelijk als trio en hiervan verschijnt het fraaie debuut “Apologies To The Queen Marry” uit 2005.

Melodieuze rockliedjes met een orkestraal geluid en rafelige alternatieve indiekantjes.  Composities met een aanstekelijke en krachtige intensiteit,  begeleid door gitaren, drums en elektronica. Swingender dan The Editors en hitgevoeliger dan Interpol werd over het album en de band geschreven. Het lijkt zo simpel. Doe het maar eens.

In hetzelfde jaar voegt voormalig Hot Hot Heat gitarist Danny Decaro zich bij zanger Spencer Krug, gitarist Dan Boeckner en drummer Hadji Bakara. Met tussenpozen verschijnen er tussen 2008 en 2017 de albums “At Mount Zoomer”, “Expo 86″en “Cry Cry Cry”. en klinkt Wolf Parade eigenzinniger dan ooit. Een hoop goede platen maar toch een van de meest ondergewaardeerde bands van de eeuw, zo omschreef The Daily Indie de muzikale carrière van Wolf Parade.

Na het vertrek van gitarist Danny Decaro grijpt Wolf Parade op het nieuwe album terug naar het jaren tachtig geluid, waarop verhaalt wordt over de huidige staat van onze planeet. Met associaties naar The Arcade Fire, Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand. Om daar dan iets over te schrijven stelde ik maar uit en uit. Ondertussen gaf ik niet op en bleef het album een kans geven. Meer tijd, dat was precies wat het album nodig had met opzwepende riffs, in je kop nestelende liedjes en de pathetische zangpartijen van Boeckner en Krug. Grotendeels briljant materiaal, al blijft de productie van John Goodmanson aan de veilige, voorspelbare kant. Langzaamaan kwam het toch nog goed tussen “Thin Mind” en mij.

www.wolfparade.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.