RSS

Tropical Fuck Storm – Braindrops

Braindrops [Explicit]

Ik houd er wel van als een band verwarring zaait. Ongemakkelijk op je stoel zitten en toch gegrepen worden door iets dat niet  valt uit te leggen. Dat gevoel bekruipt me direct bij de beluistering van “Braindrops”van de Tropical Fuck Storm, waarvan ik aanvankelijk de welluidende bandnaam en albumtitel met elkaar verwisselde.

Een viertal Aussies, die al bibberend de neuroses en driftbuien van zich afschreeuwen met nauwelijks beheersbare gitaarfeedback en wispelturige drumpatronen. Op onstuimige, avontuurlijke en gruizige wijze word je vanzelf slap in je knieën.  ‘Weird music for people who are sick of the same old shit’. Een chaotische gekte, lawaaierige uitbarstingen en een brok onversneden energie, waarop de duivel je naar de pijnbank voert.

“Braindrops” wringt aan alle kanten, waarop gehakt wordt gemaakt met songstructuren. Uitermate geschikt om ongewenst bezoek (de werklui bij ondergetekende in huis ) tegen te gaan. Het is apart, verslavend en beluisterenswaardig als je schijt heb aan conventies en over sterke zenuwen beschikt.

www.tropicalfuckstormrecords.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.