RSS

Johnny Rawls – Live In Europe

Afbeeldingsresultaat voor johnny rawls live in europe

We leven momenteel in roerige en ingewikkelde tijden door de uitbraak van het Coronavirus.  Zie het onder ogen: het raakt ons allemaal. De wereld ligt op zijn gat. Muzikanten geven prive-optredens, die je via een live-stream kan volgen. Een andere uitkomst is het uitbrengen van een live-album. “Live In Europe” van de soul en bluesveteraan Johnny Rawls komt dan ook als geroepen.

Rawls draait al een aantal decennia mee. Als bandleider bij O.V. Smith, de samenwerkingsverbanden met Otis Clay, B.B. King, Bobby Bland, Blues Boy Willie of als solo-artiest, waarvan tussen 1994 en heden een twintig tal platen zijn uitgebracht.

“Live In Europe” bevat slechts tien tracks en kent een totaallengte van ruim veertig minuten. En geloof me, dat smaakt naar meer. Naast het van een Deense show afkomstige Stormy Monday  zijn de overige tracks geregistreerd tijdens een optreden in het Duitse Hildesheim.

Ondanks de gevorderde leeftijd van de in Purvis, Mississippi geboren Amerikaan is zijn fluweelzacht stemgeluid nog altijd prima intact. Gerijpt maar nog lang niet versleten. En dat verdient respect. Bedenk daar een fijne begeleidingsband bij (The Özdemirs) van Turkse afkomst en niets staat een swingend en een dijk van een optreden in de weg met kenmerkende ouderwetse soul en blues grooves. De term ‘vroeger was alles beter’ kan direct in de prullenbak na het horen van “Live in Europe”.

www.johnnyrawlsblues.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 


Comments are closed.