RSS

Magic Sword – Endless

Endless

Sorry! Maar door de renovatie in mijn huis en het gebrek aan inspiratie is het schrijven van stukjes er de laatste tijd flink ingeschoten. Ik heb intussen een hele stapel muziek waarover veel interessants te schrijven valt. Dat ga ik dus maar na de oplevering van mijn huis eens goed inhalen de komende tijd.

Er zijn van die bandnamen en albumhoezen die de argeloze luisteraar nog voor de eerste tonen op het verkeerde been weet te zetten. Zo ook The Keeper of the Magic Sword (keyboards), The Seer of All Truths (gitaar) en The Weaver of all Hearts and Souls (drums) van de in Idaho gevestigde formatie Magic Sword en het overigens prachtige omhulsel van het album “Endless”. Een hoes die naast de bandnaam, albumtitel en de vermelding van de elf liednummers geen verdere informatie geeft.  Ik verwachtte iets van heavy metal. Maar na de eerste luisterbeurt blijkt dat een voorbarige conclusie.

Net als op het naamloze debuut uit 2015 en de daaropvolgend uitgebrachte ep’s “Legend” en “Awaking” wordt op “Endless” – het tweede volwaardige album van de Magische Zwaarden, een muzikaal en instrumentaal fantasiewereld gepresenteerd in een sci-fi en elektronisch getinte productie. Elke plaat wordt geleverd met een adembenemde stripboek dat een overkoepelend verhaal weergeeft over een strijd tussen goed versus kwaad. Licht, duisternis en gerechtigheid.  Een volledig gevormde wereld met mooie, gedetailleerde illustraties.

Een eindeloze zoektocht naar het magische zwaard vol slepende ritmes, een pulserende baslijn en erg veel dansbare electroklanken, waarin hypnotiserende herhalingen hoogtij vieren. Op het podium gaan de drie onsterfelijken van de Magic Sword gehuld in mantels en kleurrijke LED-maskers met flikkerende flitsers. Vergezeld door levendige podiumlichten en oplichtende zwaarden, die de sfeer om hen heen weten te bepalen. ‘Een entiteit die ‘evenveel inspiratie put uit John Carpenter als uit Daft Punk om een metaalachtige, onheilspellende soundtrack te creëeren, zoals de Chicago Reader eertijds over het drietal schreef.

www.magicswordmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 


Your Comment