RSS

Corridor – Junior

Junior

Corridors laatste wapenfeit “Junior” is een typisch geval van een nog niet besproken album uit 2019 dat eigenlijk meer aandacht verdiend. De vier Canadese heren uit het Franstalige Montreal verstaan namelijk de kunst in hun voertaal de luisteraar een licht verteerbare en opgewekte pot aan shoegaze achtige, psychedelische indiepop muziek voor te schotelen. In de onzekere tijden van de coronacrises is `Junior` dan ook meer dan welkom.

Het maakt mij geen hol uit dat ik er niets van versta. Van het verfrissende enthousiasme word ik alleen maar vrolijk van. Corridor serveert op hun nieuwe wapenfeit een aantrekkelijk set aan briljante en lichtvoetige liedjes waar menig gitaar bandje een puntje aan kan zuigen. Opbeurend, sprankelend, mid-tempo, melodieus, harmonieus, dromerig met heerlijk in het gehoor liggende gitaarlijnen, gedreven drumritmes en onderkoelde vocalen.

Schaven aan het materiaal was er tijdens het opnameproces nauwelijks ruimte voor, omdat hun debuut voor het Subpop label binnen zes weken moest verschijnen. Dat spontane hoor je er van af. Denk aan bandjes als The Feelies, British Seapower, Animal Collective en Stereolab.

www.corridormtl.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 


Your Comment