RSS

Itasca – Spring

Spring

Itasca, het alter ego van de uit Los Angeles afkomstige Kayla Cohen, levert met “Spring” haar vierde album af. Haar eerdere albums zijn hier onder de radar gebleven. En ik betwijfel een beetje of “Spring” hierin verandering gaat brengen. Een prachtige plaat, die twee jaar geleden vorm kreeg nadat zij de kuierlatten aantrok en haar huis achterliet voor de half jaar durende sabbatical in New Mexico.

In totale afzondering werkte ze aan nieuwe liedjes voor een album met een titel, die refereert aan haar persoonlijke ontwikkeling en de schaarse waterbronnen in de woestijn waar ze verbleef. Een perfecte metafoor voor de muziek die een gevoel van rust weerspiegelt door de aantrekkingskracht van het desolate landschap.

Even denk ik dat ik naar een onontdekt talent uit de jaren zestig of zeventig luister. Ik hoor prachtige en spaarzaam gearrangeerde folkliedjes die me doen denken aan de klasse van Joni Mitchell, Judy Sill en het Laurel Canyon tijdperk. Een absolute schat aan meditatieve gelukzaligheid, die bol staat van isolatie en eenzaamheid. Magistrale finesse waarbij haar onderhuidse stemgeluid en haar ontspannen gitaarspel worden gecombineerd met gevoelige accentverschillen  van een pedalsteel (Dave McPeters), piano (Marc Riordan), viool (Jean Cook) en percussie (Daniel Swire).

www.itascalosangeles.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Your Comment