RSS

Leif de Leeuw Band – Where we’re Heading

Leif De Leeuw Band – Where We’re Heading

Het gaat goed met Leif de Leeuw en zijn band. Drie jaar geleden draaide het bij De Wereld Draait Door vooral om de talentvolle gitarist, toen hij op tafel zijn gitaar liet schreeuwen in zijn ode aan de toen net overleden rock ´n roll legende Chuck Berry.  Een minuut spelen, maar al gauw ging de video viraal op facebook. Zijn optreden riep een hoog gunfactor op bij de ontelbare muziekliefhebbers. De samenstellers van het populaire BNNVara programma droegen hem hierna een warm hart toen, want een half jaar later keerde De Leeuw met zijn band terug met een nummer van hun tweede album  `Until Better Times´.

Vlak voordat de eerste besmetting van het coronavirus in ons land werd gemeld, presenteerde Leif de Leeuw Band op het podium van de Zoetermeerse Boerderij het nieuwe studio-album “Where we’re Heading”. Een gevarieerd album voor elk wat wils met een formule waarop de band al jaren leunt vol rock, blues, soul en funk. Eentje voor een familiefeestje, een barbecue of alleen thuis met je versterker op standje 10.

Geraffineerde, technisch vakmanschap en een uitstekende instrumentenbeheersing van de twee (!) drummers (Tim Koning en Joram Bemelmans), bassist Boris Oud, toetsenist Rick Linzel en de gitaristen Leif de Leeuw en Sem Jansen. Een kniesoor zal misschien zeggen dat door de studio-omgeving minder vrijheid lijkt van musiceren dan de rauwe presentatie van de band op het podium.  Maar zelfs die zal moeten toegeven dat “Where we’re Heading” gewoon een lekker album is met een prominente rol voor Sem Jansens aangenaam en vriendelijk klinkend stemgeluid.

www.leifdeleeuw.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.