RSS

Bonny Light Horseman – Bonny Light Horseman

Bonny Light Horseman

Bonny Light Horseman is een samenwerkingsverband tussen zanger Eric D. Johnson van de formatie Fruit Bats, de aan The National, The Hold Steady en The War On Drugs gerelateerde Josh Kaufman en de eigenzinnige stijl van zangeres Anais Mitchell. Ik moet eerlijk bekennen dat het werk van de Amerikaanse mij vooralsnog niet echt heeft weten te grijpen. Ik begin dus met een lichte weerstand aan het gelijknamige album van Bonny Light Horseman. Een verzet tegen mijn ware aard – mijn ongeremde nieuwgierigheid die uiteindelijk wordt beloond.

Het trio verrast met een fijne debuutplaat. Hun liefde voor de volkse traditie met een frisse kijk. Een fascinatie voor de onbreekbaarheid van oude folkstukken van de Britse eilanden, die al zo lang meegaan. Het album is opgenomen in Berlijn en Woodstock. Twee bijzondere plekken met een geschiedenis.

Bonny Light Horseman is een wonderschone voltreffer. Een betoverende verzameling aan traditionele liederen, waarbij het titelnummer over een klaagzang van een vrouw wiens geliefde sneuvelt tijdens een Napoleontische oorlog dient als bandnaam. Alles valt hier precies op zijn plaats. De stemmen van Eric en Anais harmoniëren prachtig met de sober ingekleurde instrumentatie van het drietal en een leger aan gastvocalisten en muzikanten. Ingetogen, puur en zonder franje.

www.bonnylighthorseman.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.