RSS

Lankum – The Livelong Day

The Livelong Day

Ik wilde eigenlijk beginnen te zeggen dat je vorig jaar onder een steen moet hebben gelegen als je nog nooit Lankums laatste wapenfeit “The Livelong Day”  heb gehoord. En dat is wellicht de plek waar ik een tijdje onder heb gelegen, want ondanks dat het album een half jaar op de recensiestapel lag heeft The Livelong Day pas recent zijn welverdiende luisterbeurten gekregen. Mogelijk door de doodsaaie bandnaam dat het in menig jaarlijstje vermeldde album langs mij heen is gegaan.

Gevormd door de broers Ian en Daragh Lynch, Cormac MacDiarmada en Radie Peat heeft het multi-instrumentale kwartet wereldwijde lof gekregen voor hun studio-albums en hun weergaloze en boeiende optredens. Uitgebracht via Rough Trade Records brengt het viertal op het door John ‘Spud’ Murphy geproduceerde “The Livelong Day” tradionele folk, waaraan een onheilspellende sfeer, een rauwe intensiteit en elementen uit de avant-garde, experimentele en psychedelische muziek zijn gekoppeld.

Een adembenemende combinatie van het aanzwellende gezoem van de Ierse doedelzakken, een krakende harmonium, trekzak, viool, fluit, piano v,ibrafoon en de warme, weemoedige meerstemmigheid van Ian, Daragh, Cormac en Radie, die een diepe indruk achterlaten. Pure magie en meeslepende muziek van hoge kwaliteit.

www.lankumdublin.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment