RSS

Håkon Høye – Nights At The Surf Motel

Nights at the Surf Motel
Het zal in een recensie ongetwijfeld niet de eerste keer zijn geschreven maar je kunt er niet omheen. Luisteren naar Junkyard Of Dreams en Stay Awhile van “Nights At The Surf Motel” is net of je de refreinen van Tumblin Dice en The Weight van respectievelijk The Stones en The Band zo uit volle borst mee kan zingen.  De muzikale visie van de Noor Håkon Høye is grotendeels gerelateerd  aan de jaren zestig en zeventig. Hij  verkent namelijk niet op baanbrekende wijze nieuwe horizonten, maar heeft hij vooral goed geluisterd naar zijn voorbeelden

Prima reden om na afloop van “Nights At The Surf Motel” naast de twee genoemde bands ook oud werk van Johnny Guitar Watson, Curtis Mayfield en Jimmie Vaughan   uit de platenkast te trekken. Een vleugje soul, een snufje gospel, een behoorlijke lepel aan opzwepende blues en een lekkere scheut aan goede oude rock ‘n’ roll. Håkon Høyes’ laatste wapenfeit is zowel in Amerika als in eigen land opgenomen.

Naast zijn zangpartijen en gitaarspel werd de Scandinavische muzikant op het gros van de liedjes bijgestaan door bassist Per Tobro en drummer Vetle Larsen. Hier en daar aangevuld door Casper Værnes (saxofoon), Kim E. Bergseth (keyboards), Eivind Høye (accordeon), Magne Lauritzen (piano) en Christoffer “Kid” en Lisa L. Andersen (achtergrondzang).

www.hakonhoye.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment