RSS

Caroline Rose – Superstar

Superstar

Waar ik, afgaand op de hoesfoto van “Superstar”, een album verwacht van het zoveelste zoetsappige zuchtmeisje, word ik tijdens de beluistering van het nieuwe album van de Amerikaanse zangeres Caroline Rose getrakteerd op waanzinnig pakkende melodieèn en grooves. Een artieste in beweging, nadat ze het stoffig americana imago van haar eerste platen van zich had afgeschud en met veel succes twee jaar geleden het album `Loner´ uitbracht.

Waar ´Loner´ een samensmelting was van surfrock, pop en soul markeert de via New West Records verschenen opvolger een nieuwe artistieke vooruitgang met electronische dansbare popmuziek. Luchtigheid alom. Veelal funky en stuwend met aanstekelijke ritmische baslijnen, maar ook met momenten waarop de toon verandert naar dromerigheid en melancholie.

Begeleid door gitaren, ukulele, fluit, percussie, drum computer, harp en een hoeveelheid aan synthesizers en keyboards en gekoppeld aan niets-aan-de-hand deuntjes, die je ongemerkt vrolijk zullen stemmen. “Superstar” klinkt dan wel als een opgepoetst en superbraaf plaatje maar schijn bedriegt. Je hoort naast muzikale aanstekelijkheid veel humor en ironie. De 31-jarige Rose steekt de draak met alles en iedereen.

Rose creëert op haar vierde album een verhaallijn over de opkomst en ondergang van een ambitieuze popster.  Met een onderliggend verlangen van rijkdom en roem. Een personage waarin de Amerikaanse zangeres alle ergste delen van zichzelf heeft verwerkt waar zij zich het meest voor schaam. Een bepaald niveau van bekendheid willen bereiken, komt met een prijs. Maar is het die prijs wel waard? De meeste artiesten komen erachter nadat het veel te laat is.

www.carolinerosemusic.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment