RSS

My Darling Clementine (With Steve Nieve) – Country Darkness Vol. 1 + 2

Country Darkness Vol 1

Bij de naam My Darling Clementine zal de meeste van jullie onmiddellijk denken aan de traditionele folksong of de beroemde Amerikaanse Western uit 1946. Sommigen zullen ook de link leggen naar Michael Weston King en Lou Dalgleish, die als muzikaal duo sinds 2010 onder deze naam door het leven gaan. Een eerbetoon aan de klassieke countryduetten uit de zestiger jaren. De vermenging van twee hemelse stemmen. Van een echte doorbraak is het voor de twee Britten in eigen land en daarbuiten nooit echt gekomen. Maar dat het getrouwde stel omarmd wordt door de muziekcritici en beschikt over een loyale aanhang, dat is een ding dat zeker is.

Sommige projecten ademen klasse uit voordat je zelfs maar een enkele noot ervan heeft gehoord, maar dit is er een van. Eentje die niet zomaar uit de lucht is komen vallen, want Michael en Lou hebben een langdurige relatie met de muziek van Elvis Costello. Hij is fan sinds zijn aanschaf van het album Almost Blue (1981), terwijl zijn wederhelft succesvol was met het toneelstuk `They Call Her Natasha´. Gebaseerd op het werk van Costello.

Samen met onder meer Steve Nieve, de toetsenist die Elvis Costello zo’n veertig jaar muzikaal ondersteunt in zowel The Attractions als The Imposters, verkennen Michael en Lou het oeuvre van de bebrilde Brit met interpretaties van zijn minder bekende werk. Soms met angstaanjagend mooie pianoballades of met een eigen, meer country met een rock ‘n roll randje getinte twist. Maar altijd met een herkenbare kern aan het origineel.

Inmiddels zijn de eerste twee delen van dit bijzondere project verschenen, dat onder de naam Country Darkness op de markt is gebracht. Voorafgaand werden vijfentwintig eigen of in samenwerking met anderen (Paul McCartney, Jim Lauderdale, Loretta Lynn) geschreven composities van Elvis Costello geselecteerd, waarvan er uiteindelijk een dozijn aan romantische momenten en hartverscheurend liefdesverdriet de revue zal passeren. Keurig verspreid over drie  ep’s. Aangevuld met een door hun nog niet eerder opgenomen Costello stuk en een nieuw MDC nummer zal het volwaardige album (deel 4) de liedjes bevatten van de drie schijfjes.

www.mydarlingclementine.co.uk

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.