RSS

Robert Jon & The Wreck – Last Light On The Highway

Last Light on the Highway

Het verhaal gaat dat zowel Greg Allman als Dickey Betts indertijd afstand namen van de term southern rock. Naar verluidt omdat dit begrip door het tweetal te beperkt werd gevonden voor de veelkleurige muzikale landschap van de muziek van hun band The Allman Brothers Band. Een uitspraak die je simpelweg in een klap rechtstreeks terug kan voeren naar het nieuwe werk van Robert Jon & The Wreck.

Het Californische gezelschap houdt volgens de New Yorkse gitarist Joe Bonamassa de classic rockmuziek van de zestiger en zeventiger jaren levend voor de nieuwe generatie. Een nieuw en inmiddels vijfde album van de Amerikaanse formatie Robert Jon & The Wreck, dat zich in hetzelfde spectrum situeert waardoor het zich absoluut niet in een hokje laat stoppen.

Het zelfgeproduceerde “Last Light On The Highway” heeft alles wat een beetje luisteraar zich kan wensen. Compleet met  southern-rock, soul, boogie, blues en countrymuziek, weelderige orkestraties, Robin Jon Burrisons soepel en soulvol stemgeluid en dubbele gitaarpartijen. Een album met een groot potentieel om je heupen te laten swingen. Vol met aanstekelijke singalongs (Oh Miss Carolina, Work it Out, Can’t Stand It, Tired Of Drinking alone) en een dansbare groove.

Melodieuze liedjes met een kop en een staart en prachtig vormgegeven harmonieën.  maar  ook met hartenbrekers en epische momenten. “Last Light On The Highway” klinkt minder gruizig en uit de bocht vliegend dan wat het vijftal normaliter op het podium brengt.  Een plaat waar voor de repeatknop op je cd-speler is uitgevonden. Naast het coronavirus staat niets meer in de weg voor een definitieve doorbraak van de band.

www.robertjonandthewreck.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.