RSS

Eileen Rose – Muscle Shoals

Muscle Shoals

Mijn eerste kennismaking met de in Boston geboren Eileen Rose was in 2014, toen ik het album “Be Many Gone” ter recensie kreeg aangeboden.  Een album waarop de akoestische middelen de boventoon voeren en de Amerikaanse zwelgend en smachtend met een scheurend kraakje in haar stemgeluid overtuigend door diverse stijlvormen heenwerkt.

Het is oktober 2019 als Rose van de legendarische Muscle Shoals studio’s, waar muziekgeschiedenis is geschreven, groen licht krijgt om de opvolger van “Be Many Gone” op te nemen. De albumtitel is dan ook toepasselijk gekozen en de brede grijns op haar gezicht zegt meer dan genoeg.

Samen met haar vaste begeleiders van The Holy Wreck, waarmee zij een formidabele eenheid vormt, klinkt de inmiddels 55-jarige zangeres gepassioneerd en veerkrachtig met de intensiteit van Patti Smith, Janis Joplin of Melissa Etheridge. Als een vat buskruit dat ieder moment dreigt af te gaan.

Zeventien nummers met een totale lengte van 79 minuten zijn verzameld op het fysieke exemplaar. Op de digitale versie is als extraatje twee bonustracks toegevoegd. Het album is onderverdeeld in twee groepen. De zogenaamde A-side met nieuwe liedjes. Materiaal met een persoonlijke tint. De B-side  beslaat een aantal eigen favorieten uit eerdere albums, die zij voor deze gelegenheid geïnjecteerd heeft met een grote dosis aan energieke rootsrock en americana.

www.eileenrose.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.