RSS

The Weight Band – Live Is A Carnaval

Ik was wat verbaasd toen ik een live-album van The Weight Band in mijn brievenbus vond. En dat al na 1 studio-plaat (World Gone Mad). En toch is het zo. De een noem het collectief ‘een letterlijke kopie’ van The Band (de weinig originele groepsnaam hebben ze zeker tegen), de ander een eerbetoon aan een onvergetelijke rockgroep met het doel hun indrukwekkende erfenis voort te zetten. Ik kies voorlopig voor de gulden middenweg.

The Weight Band bestaat ten tijde van dit optreden in de New Yorkse Brooklyn Bowl uit gitarist Jim weider, die vanaf half jaren tachtig deel uitmaakte van The Band en diverse maatjes van Levon Helm. Doorgewinterde muzikanten met het muzikale BANDhart op de juiste plaats. De luisteraar wordt getrakteerd op drie eigen liedjes en Grateful Deads Deal. Alle vier afkomstig van hun enige studioplaat. De speellijst bestaat verder uit een kleine selectie van het repertoire van The Band en een tweetal covers die de vermaarde groep geregeld op het podium bracht.

Pure magie. Een collectief dat goed op elkaar is ingespeeld, die de muziek van The Band in leven weet te houden. Ook het eigen repertoire wat op deze live-plaat sterk in de minderheid is klinkt …..als The Band. Wat ik absoluut niet kan appreciëren is dat het publiek na ieder nummer wordt weggedraaid. Als een geheel zou ik anders wel in het optreden worden gezogen.

www.theweightband.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.