RSS

Caleb Landry Jones – The Mother Stone

The Mother Stone

Het is een bezig mannetje, die Amerikaanse Caleb Landry Jones. Hoewel hij nog maar net de dertig is gepasseerd heeft hij al een aardig imposante catalogus opgebouwd. Nee…niet aan platen maar als filmacteur. Ondanks een drietal films (The Outpost, Bios en The Forgiven) waarmee Jones momenteel aan de slag is wist hij nog tijd vrij te maken voor zijn tweede liefde: de muziek.

Op “The Mother Stone” maakt Caleb Landry Jones zijn debuut als zanger en liedjesschrijver. Maar in werkelijkheid maakt hij evenlang muziek als dat hij acteert. Als de kriebels over je rug lopen van een flinke dosis aan psychedelische bombast en een theatrale voordracht, is het verstandig afstand te houden van dit album. Want “The Mother Stone” staat er vol mee – 65 minuten lang! Met een samensmelting aan invloeden van The Beatles (White Album), T-Rex,  Syd Barett en Frank Zappa. Alsof deze plaat vijftig jaar geleden is opgenomen en al die tijd voor de wereld is verborgen.

Een unieke en verbijsterende luisterervaring. Soms kunnen de languitgerekte nummers, het melodramatische en complexe karakter, de pure kakofonie en de angstaanjagende ‘rocky horror’-sfeer ook teveel van het goede worden.  Jones probeert zijn inspiratiebronnen op ieder nummer tegelijk in te passen. Riskant, maar over het algemeen effectief en verfrissend. Volgens regisseur Jim Jarmush: ‘een boeiende verzameling muziek die net zo meeslepend en kwetsbaar is als Jones’ beste filmprestaties. Een reis van een uur naar de rand van waanzin – door het creatieve brein van Caleb Landry Jones.

https://www.facebook.com/Caleblandryjonesmusic/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment