RSS

James Elkington – Ever-Roving Eye

Ever-Roving Eye

James Elkington is een Britse muzikant, groeide op met de muziek van The Smiths en woont al een paar decennia in Chicago. Hij is een vaste waarde in de plaatselijke, onafhankelijke muziekscene, die vele jaren zijn ongeëvenaarde, vingervlugge vaardigheden toont ten dienste van anderen (Michael Chapman, Jeff Tweedy en Richard Thompson). Bovendien is hij bekend om zijn recentelijke productiewerk met Joan Shelley, Nap Eyes en Steve Gunn.

Op zijn solo-debuut uit 2017 liet hij zich inspireren door de Britse folktraditie uit de jaren zestig. Met diezelfde warme traditionele toon kiest Elkington op zijn nieuwe plaat voor een bredere aanpak. ‘Een eerlijke afspiegeling van wie ik muzikaal ben’, vertelde hij onlangs aan Jeff Elbel van de Chicago Sun Times. Al twijfelt hij zelf of de opzet voor een rijker muzikaal palet uiteindelijk is geslaagd.’Misschien heb ik wel dezelfde plaat opnieuw gemaakt’, openbaart hij aan het muziekblog Popmatters.

Met zijn rustgevende bariton, zijn stijlvolle en onberispelijke snarenspel, het muzikale klankbord Nick Macri op de contrabas en het zeer behoudende spel van drummer Spencer Tweedy (‘hij speelt als een oude man’) presenteert Elkington tien ragfijne, zelfgeschreven nummers. Folk met jazzy elementen. Net als zijn eerste plaat muziek voor de late avond. Melancholie met de hoofdletter M.

www.jameselkington.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment