RSS

Paul J Bolger – Paul J Bolger

Paul J Bolger

Soms heb ik helemaal geen zin om jullie te voorzien van mijn gebrabbel. Bijvoorbeeld als van de gevestigde namen met een imposant verleden iets nieuws verschijnt. Er zijn nieuwe platen waar ik jullie beter mee lastig kan vallen. Zoals het gelijknamige album van de Ier Paul J Bolger. Ik doe niets liever dan mensen te prikkelen en nieuwgierig te maken.

Voor mij is Paul J Bolger, wiens stemgeluid wel wat weg heeft van Chuck Prophet, een onbekende naam wat ook duidelijk mijn interesse wekte. Iemand die van alle markten thuis is. Als artiest, schrijver, animator, liedjesschrijver en leraar. Het levert hem een goed belegde boterham op.

Paul verdient het dat jullie naar zijn nieuwe werk luistert. Dan heeft hij al die moeite met producer Hugh Christopher Brown in de afgelopen twee jaar niet voor niets gedaan.  Verpakt in een fraai klaphoesje vermeldt de binnenkant een groot scala aan muzikanten (Burke Carroll, Alex Soikans, Hugh Christopher Brown, Jake Bury, Joey Wright, Martha Hillhouse) en vocalisten (Hadley McCall Thackston, Sarah McDermott, Kate Fenner, Stephen Stanley).

Zijn hele ziel en zaligheid legt hij in nummers als Swim, Wedding Gown, Pillarstone, I believe, Two Wrongs. Melodieus, bluesy, rafelig met heerlijke orgelpartijen.  Op de country getinte momenten (How Many More Tears, All Those Things, Unkind), waarop een van de dames hun gelikte oohs, aahs en bitterzoete zangprestaties serveert kakt het album eventjes in en komt “Paul J Bolger” nauwelijks boven het maaiveld uit.

https://www.pauljbolger.com/

(Johan Schoenmakers)


Your Comment