RSS

Moaning – Uneasy Laughter

Uneasy Laughter

‘Ik ben vandaag een jaar nuchter , schreef’zanger en gitarist Sean Solomon van het Amerikaanse drie-koppige gezelschap Moaning , vorig jaar op Instagram. ‘Ik vind eindelijk geluk.’ En dat nieuwe perspectief op het leven en het verlangen een positieve invloed te zijn voor hun jeugdige volgers staat centraal op “Uneasy Laughter”. Het tweede album van de band uit Los Angeles,

Het post-punk en new wave genre heeft zijn ups & downs gehad.  Van de vroege jaren tachtig tot aan de heropleving van de vroege eenentwintigste eeuw. Tegenwoordig bezit iedereen wel een synthesizer, waarmee beklemmende kaders en een hoog emotioneel gehalte geschept wordt.Hoog tijd voor een wedergeboorte in deze donkere en onzekere tijden van het coronavirus.

Sinds een jaar of vier vormt Sean Solomon met zijn twee vrienden Pascal Stevenson en Andrew MacKelvie de formatie Moaning, die op de radar van menig muziekliefhebber komt na via het vermaarde Subpop Label (Nirvana, Mudhoney, Soundgarden) uitgebrachte debuutalbum. Voorafgegaand door de singles Don’t Go, Artificial en Tired. Sexy muziek voor trieste mensen met een enorme hang naar de jaren tachtig.

 

Op het nieuwe album is het schurende en puntige karakter en de frivoliteit van de elektrische gitaren van de gelijknamige eersteling grotendeels ingeruild voor de galmbakken zangpartijen, opzwepend drumspel en de bedwelmende sfeer van de synthesizers. `Uneasy Laughter` klinkt evenwichtiger dan hun debuutplaat. Volgens de band komt die consistentie doordat het nieuwe materiaal dit keer samen is geschreven met een compacter geluid tot gevolg.

Ieder nummer is onmiddelijk herkenbaar als hun inspiratiebronnen Slow Dive, New Order, The Cure, Sonic Youth, A Place To Bury Strangers en The Comsat Angels. Een combinatie van postpunk, new wave en shoegaze. Kortom, de jaren tachtig in het fraaie middelpunt. Niet echt om de originaliteitsprijs mee te winnen. Maar dat maakt het geen minder goede plaat. Versterker op 11. Heerlijk drie kwartier lang in de droefgeestige houdgreep van Moaning!

www.moaningmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment