RSS

Gladie – Safe Sins

Safe Sins

Zelfs al is het zes maanden na de verschijningsdatum, er kunnen nooit genoeg recensies zijn van een goede plaat zoals het album “Safe-Sins” van het veelbelovende Gladie. Een nieuwe Amerikaanse groep uit Philadelphia rond Augusta Koch (zang, gitaar) van Cayetana en Matt Schimelfenig (gitaar, bas,keyboards, zang) uit Three Man Cannon. Op hun volwaardige debuut wordt het duo bijgestaan door Pat Conaboy (drums) en Ian Farmer (basgitaar).

Wat meteen opvalt en diep raakt zijn de teksten. Die zijn hartverscheurend en goudeerlijk, zoals Koch deze de afgelopen twee jaar onomwonden heeft opgetekend in haar dagboeken. Dit geeft dan ook een persoonlijk beeld over de zangeres, wiens stemgeluid wel iets weg heeft van Chrissie Hynde van The Pretenders.

Een verzameling liedjes die het fraaie midden houdt tussen droompop, indierock en shoegaze over de verschillende fasen die je doorloopt als je rouwt. De ontkenning, de depressie, emoties, maar ook de acceptatie. ´Zoek een uitlaatklep waar je kunt uiten hoe je je voelt. Verwacht niet dat het weggaat. Wees lief voor jezelf´, vindt Koch.  Gelardeerd met de zijdezachte klanken van een synthesizer in de opener Pray wordt de luisteraar 0p een optimistischer toon verder  geleid door een emotionele achtbaan waar je graag uitwilt.

www.gladie.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment