RSS

Eve Owen – Don’t Let The Ink Dry

Don't Let The Ink Dry

Ondanks dat ze de dochter is van Hollywood filmster Clive Owen, komt de nu twintig jarige Eve pas in de schijnwerpers te staan door haar vocale bijdrage op het laatste album van The National. Het is deze samenwerking, die op haar debuutalum gedeeltelijk wordt voortgezet. “Don’t Let The Dry Ink” werd niet alleen geproduceerd door gitarist Aaron Dessner van de desbetreffende Amerikaanse indierockformatie,maar werd ook uitgebracht op het label dat hij runt met zijn tweelingbroer Bryce en Justin Vernon van Bon Iver.

“Don’t Let The Ink Dry” is een plaat , waaraan drie jaar is gewerkt. Het zijn de betoverende en buigzame vocalen van Owen die centraal staan. Met een orkestrale achtergrond die de perfecte begeleiding vormt voor de vaak hartverscheurende en ontroerende teksten. Het is muziek die weet te overtuigen door kwetsbaarheid, kracht en pracht met een enorme emotionele lading en ontlading. Twaalf eigen composities waarop elementen uit de oude folkmuziek en uiterst intrigerende elektronische klankexperimenten met elkaar versmelten.

Op wonderschone wijze brengt ze haar boodschap over. ‘om te allen tijde alert te blijven, open te blijven staan voor nieuwe impulsen en de inkt niet te laten opdrogen’. Soms in de vorm van een klaagzang over een onbeantwoorde liefde (Blue Moon), danwel hoe ze verhaalt over de overgang naar volwassenheid (I Used To Dream In Color). Wie je wel en wie je niet kan vertrouwen. Als een schip die naar een nieuwe stad vaart die er op afstand blinkend uitziet maar van dichtbij ongevoelig vol haat, hebzucht en jaloezie zit.

Well I’m shimmering in gold, shimmering in view
I used to dream in colors, now I dream in blues
I look out, this town felt so gold from the shores
I look out and I don’t want to see any more

Terwijl contrasterende emoties worden onthuld, heeft een thema de overhand en dat is hoop. Een prachtig aanknopingspunt dat het gevoel overwint van eenzaamheid en isolatie. Een herinnering dat slechte dagen voorbijgaan en in de wereld van vandaag dit iets is waar we allemaal van tijd tot tijd aan moeten denken.

 

www.eveowenmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.