RSS

Mick Flannery – Alive – Cork Opera House 2019

cover Mick Flannery - Alive

Ik heb het niet meer zo op officiele livealbums. Een afkeer gekregen door het echec van Sam Bakers “Horses and Stars” waar alle ziel en zaligheid uit was gesneden. Maar ook van het recente live-album van The Weight Band stond ik niet hardop te juichen door de constante fade-out van het publiek.  In het slechtste geval bekruipt mij soms ook het gevoel dat het een manier is om snel geld te vangen van fans die een herinnering willen. Ik was dus sceptisch, toen Jan Bletz aan mij vroeg of ik “Alive” van de Ierse singer songwriter Mick Flannery over wilde nemen, omdat hij er geen tijd vrij voor kon maken.

Het vorig jaar september in de Cork Opera House vastgelegde album is er eentje met alleen maar goede bedoelingen. Alle opbrengsten van het album zullen worden verdeeld onder de band en de crew, die helaas hun werk hebben verloren door de COVID-19-pandemie. Opgenomen voor een uitverkochte Cork Opera House in 2019 baant Flannery samen met zijn bandleden zich een weg door de verschillende fases uit zijn muzikale carrière. Gelukkig is hij een liefhebber van grappen en grollen met het publiek en heeft hij dat element in deze opname gelaten. Want door de uitgelaten sfeer en de spontaniteit heb je helemaal het gevoel er bij te zijn.

Op het zeventig minuten durende en zeventien tracks tellende “Alive” komt zijn kenmerkende, aan Sam Baker, refererend stemgeluid, keihard binnen. Zeker op die momenten dat hij achter zijn piano kruipt (Boston),  samen met zijn gitaar (I’ll Be Out There), of in het krachtige hoogtepunt en opener van de avond Wasteland. Waar ik altijd de klik miste met zijn studioplaten word ik op “Alive” volledig weggeblazen door de energie en het intens krachtige rockgeluid.

www.mickflannery.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment