RSS

Ted Russell Kamp – Down In The Den

Down In The Den

Na extreem zware kost die ik recenseerde waarop abstracte ambient en geluidscollages domineerden zocht ik naar een schril contrast. Een zekere luchtigheid en toegankelijk geheel. En die vond ik al vrij snel in het album “Down In The Den” van de Amerikaanse zanger, liedjesschrijver Ted Russell Kamp. De opvolger van zijn vorig jaar verschenen “Walkin’ Shoes”. Aan zijn inmiddels twaalfde solo-album, die 25 jaar overspant van hard werken en geweldige muziek, kan je absoluut geen buil aan vallen. Die glijd soepeltjes door je gehooringangen.

De New Yorker is buitengewoon gefascineerd door de zuidelijke muziek met een belangrijke passie: het met hart en ziel vertellen van de verhalen, die uit dat betreffende deel van het land komen. De meeste van diens favoriete platen zijn opgenomen in een straal van een paar honderd kilometer, die Memphis, Nashville, Muscle Shoals, New Orleans en de Mississippi, Dallas en Austin omcirkelt. Dezelfde drijfkracht, ontroering, het ontspannen gevoel en de brede kijk op de Amerikaanse muziek vind je ook terug op Kamps verse wapenfeit.

Met een rits aan klasbakken uit zijn vriendenkring in zijn thuisstudio ‘The Den’, waar de albumtitel naar verwijst, trakteert hij ons op een zorgvuldig geconstrueerd paradijs aan smaakvolle en goed doordachte liedjes.¬†Bovendien zoekt Kamp als producer en instrumentalist (bas, akoestische gitaar, dobro, banjo, keyboards, trompet, trombone en percussie) regelmatig de scherpe en speelse kantjes op. “Down In The Den” is dan ook een plaat, waarvan ik verwacht deze in menig jaarlijstje terug te gaan vinden.

www.tedrussellkamp.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Your Comment