RSS

Greef Leaf Rustlers – From Within Marin

From Within Marin

‘Een schitterend album met covers. Van begin tot einde gespeeld met passie en stijl’ kopt de website van americana-uk over het album “From Within Marin” van Chris Robinsons  Green Leaf Rustlers. Mooie, lovende woorden die ik alleen maar kan beamen na het beluisteren van deze plaat, die live is vastgelegd door Betty Cantor Jackson.  Zij nam in maart 2018 drie shows op, die de band gaf in Sweetwater Music Hall in het Californische stadje Mill Valley. Zij is alom bekend om haar legendarisch geworden soundboardopnames van honderden shows tijdens de piekjaren van The Grateful Dead.

De erfenis van Betty Cantor Jackson ging jaren later verloren tijdens een veiling, maar bootlegs kwamen ruimschoots in omloop. De dood van Jerry Garcia waarmee Betty een intieme relatie onderhield, betekende ook het einde van een tijdperk dat werd bepaald door het vastleggen van zijn muziek. Dat wil zeggen: tot 2011, toen Betty haar vroegere passie weer aanwakkerde nadat ze was gestrikt om te werken als de regisseur voor het 70e verjaardagsfeest van hippie-icoon Wavy Gravy. Chris Robinson van The Black Crowes speelde die avond ook met zijn nieuwe band Chris Robinson Brotherhood. Eén keer luisteren, en Betty was direct verslaafd.

Ze stelde zichzelf voor aan de band en Robinson wist meteen wie ze was. Hij had zoiets van: ‘Oh wauw, dit is Betty!’ Het klikte die avond. Toen de Chris Robinson Brotherhood vorm kreeg , werd Betty’s ongerepte en pure opnames van de band een regelmatig verschijnsel als een officiële live-release-serie onder de naam: Betty’s Blends. Robinsons anekdote: ‘In de loop van een avond kijk je achterom en zie je Betty daar achterin met de koptelefoon op, een joint roken, jammen en dansen. We moeten het vanavond best goed doen!

Diezelfde essentie is terug te horen op het live-album van Robinsons vriendenclubje Green Leaf Rustlers, dat voortborduurt op de traditie van de hippiecultuur in de geest van The Grateful Dead. Ben je daarvan een groot liefhebber, dan kan je met “From Within Marin”, dat alleen beschikbaar is op vinyl en via digitale platforms, je voordeel meedoen. Green Leaf Rustlers bestaat uit vijf bandleden onder wie voorman Chris Robinson (zang, gitaar), Barry Sless (pedal steel, gitaar), Greg Loiacono (gitaar, zang), Pete Sears (basgitaar) en John Molo (drums). Afzonderlijk van elkaar hebben ze alle uithoeken van de wereld gezien. Ze speelden onder meer in de Mother Hips, Phil Lesh & Friends en The Black Crowes.

“From Within Marin” is een briljante luisterervaring van begin tot eind voor iedereen met een voorliefde voor klassieke nummers zoals Big Mouth Blues (Gram Parsons), Folsom Prison Blues (Johnny Cash), No Expectations (Rolling Stones), Positively 4th Street (Bob Dylan) en Standin’ (Townes Van Zandt). Het geluid is eerlijk van een perfecte band met geweldige muzikanten, die elkaar pushen, inspireren en ondersteunen. “From Within Marin” houdt het midden tussen een lange, lome jamsessie en een les in muziekgeschiedenis.

 

https://www.facebook.com/GreenLeafRustlers

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Your Comment