RSS

vanPolanen Presenteert: Oscar Benton & Johnny Laporte op 13 September (Alleen Zitplaatsen).

Oscar Benton + Johnny Laporte in Scheltema Leiden op 13-09-2020

NIET in de Q-Bus, maar de Leidse zaal Scheltema aan de Marktsteeg 1 wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot Blues Joint.  Omdat er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar zijn raden wij jullie aan snel de kaartjes aan te schaffen als je op  zondag 13 september om 15.00 uur (zaal open: 14.00 uur) bij het optreden van Oscar Benton en Johnny Laporte aanwezig wil zijn.

Ze leerden elkaar kennen toen Johnny bijna vijftig jaar geleden werd gevraagd om gitaar te spelen bij de Oscar Benton Blues Band. Met Bensonhurst Blues – uit de film ”Pour la peau d’un flic”  met Alain Delon uit 1981 – scoorde Oscar een wereldhit  Met name in Oost-Europa is Oscar tot op vandaag een legendarische Bluesheld.

Vijftien jaar geleden beleefde zijn carrière een abrupt einde  toen hij ernstig  hersenletsel opliep bij een tragisch ongeval. In een verpleeghuis herstelde hij moeizaam en leidde vervolgens jarenlang een geïsoleerd bestaan. Barrelhouse gitarist, multi-instrumentalist en landgenoot Johnny Laporte, internationaal bekend en één van de grondleggers van het succes van bluesgitarist Albert Collins in Europa en Amerika,  ontfermde zich over de blueszanger.

In het verpleeghuis ontstond en nieuwe ‘gouden’ samenwerking van Benton, die vleugels kreeg en zijn vriend en voormalig gitarist Laporte. Na een 1ste cd ‘I’m Back’ werkten ze opnieuw samen op ‘Mirrors Don’t Lie’. Een album waaraan ze in alle rust hebben kunnen werken. De opnames zijn gemaakt zowel in het tehuis waar Benton revalideerde, als in de studio van Laporte, als in de beroemde Haarlemse Exalto Studio’s.

Beide rasmuzikanten kiezen ervoor om  traditionele Chicago blues tot in de meest pure vorm te ontleden.  Authentieke blues als Mojo Working, I Feel So Good, How Many More Years gezongen door Oscar Benton en begeleid door Johnny Laporte alleen op gitaar, akoestisch of elektrisch  en soms op piano. De mannen halen uit hun zoektocht naar mooie dingen het beste uit elkaar. Samen vertellen ze het verhaal  over de oorsprong van hun bestaan. Van lang geleden tot nu. Oscar de blueszanger met een wereldhit zonder notering in de Top 2000 en Johnny  die vertelt over de blues vanuit zijn Indische wortels. Een bijzonder verhaal van een paar apart , waarover volgend jaar op de IDFA een documentaire zal verschijnen.

Voorverkoop: Plato ; reserveren/info : 06 42967177

Entree: 15 euro //deur open: 14.00 uur //start: 15.00 uur

Ticketlink: https://frontoffice.paylogic.nl/?point_of_sale_id=5259&event_id=138649


Your Comment