RSS

Locate S,1 – Personalia

Personalia

Zou het door haar pseudoniemen als Jepeto Solutions, CE Schneider Topical en CE Scheider’s Genius Grant komen dat haar platen nauwelijks aandacht krijgen? Want die namen bekken niet echt lekker.  Ik weet dat ik aanvankelijk blind naar muziek luister, zonder te weten wat er precies aanstaat. Op het eerdere werk van de uit Athens, Georgia hanteert ze nog de losse pols. Alsof het in haar slaapkamer of oefenhok is opgenomen. Zo basaal en rammelend mogelijk. Voor de mooie of toegankelijke muziek hoefde je niet bij haar te wezen.

De naam van Locate S,1 klinkt niet als muziek in de oren, maar is ook weer een pseudoniem, die Schneider uit haar hoge hoed heeft getoverd. In tegenstelling tot haar voorgaande platen heeft ze onder leiding van haar levenspartner en producer Kevin Barnes (van de band Of Montreal) op “Personalia” duidelijk een muzikale ontwikkeling ondergaan. Haar sterkste project tot nu toe.  Een album vol muzikale ontleningen. Van die voorspelbare muziek waarop alles klopt en de liefde voor de glampop en de jaren tachtig duidelijk doorklinkt.

Nummers volgens het stramien: couplet-refrein-couplet-refrein-brug-refrein. Oftewel, Blondie en The Cardigans meets Kate Bush en Abba. Dans- en meetikbaar met grotendeels een bruisend karakter en een lichte new wave mentaliteit. Liedjes die snel blijven hangen met van die zoete melodieën. Niet spannend klinkt maar wel o zo aanstekelijk. Gelukkig eindigt “Personalia” met ingetogen en meer gestripte noten, waarop ze met jaren zeventig geïnspireerde folkmelodieën klinkt als Marie Chapin Carpenter. Muziek om een nostalgisch gevoel van te krijgen.

www.locates1.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment