RSS

Spanking Charlene – Find Me Out

Find Me Out

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat er geen ondeugende grijns verschijnt op je tronie bij het zien of horen van deze bandnaam. Uitgezonderd een recensie van de muziekblog Mpodia heb ik niet de indruk dat Spanking Charlene met hun nieuwe schijf erg veel aandacht in ons land heeft gekregen. Dat is geheel onterecht, want “Find Me Out” is een hartstikke geinig plaatje. En ga je nu niet verschuilen achter het coronavirus en de door het kabinet opgelegde intelligente lockdown: het derde album van de band verscheen op het moment (Valentijnsdag) dat in grote gedeelten van de wereld de ernstige gevolgen van het virus nog werden genegeerd.

Zangeres Charlene Pherson, de naamgever van de band heeft zelf aan den lijve ondervonden, dat het coronavirus een serieuze kwestie is. Vier dagen na de releaseparty (op 12 februari) in de New Yorkse zaal Bowery Electric werd ze thuis wakker met pijn op de borst en ademhalingsmoeilijkheden.  Zeven dagen op de IC en vele tests later sloeg de shutdown toe. Nog steeds ziek maar in de hoop dat ze het zou overleven was ze inmiddels thuis.Tenslotte kreeg ze de diagnose Coronavirus. Op haar facebookaccount roept  ze dan ook op goed op je gezondheid te letten. ‘Negeer die rare pijn niet. Maak je geen zorgen dat je misschien overdreven reageert of wordt uitgelachen als het niets blijkt te zijn. Laat het nakijken. Niet morgen of volgende week. Ga nu’, smeekt McPherson. Ze bedankt ook de twee mensen die haar overgehaald hebben.

Oorspronkelijk gepland als een live-video op locatie, sloeg de sociale distantiëring toe. Dus heeft de band voor de officiele video bij het nummer Burn It Down gewerkt met eerder vastgelegde beeldopnames. Een nummer dat is geschreven als een reactie op diverse opmerkingen van een man uit de muziekindustrie over haar kansen op toekomstig succes, die weinig te maken hadden met mijn muzikale talenten of vaardigheden. ‘Op dat moment was ik te verbluft om te reageren en daarna woog mijn stilte even zwaar op mij als zijn woorden, vertel Charlene aan Elmore Magazine.

Het door Eric Ambel (Dan Baird, Nils Lofgren, The Bottle Rockets) geproduceerde “Find Me Out” is het derde album van Spanking Charlene, dat tien eigen nummers telt en met een speelduur van drie en dertig minuten in een zucht en een scheet voorbij is. Tien onweerstaanbaar, aanstekelijke rock ‘n roll liedjes over het leven en de liefde in New York City.

Het lijkt potdorie of je naar Blondie of Joan Jett zit te luisteren. Die laatste referentie is niet eens zo vreemd, omdat producer Eric Ambel ten tijde van Jetts grote hit I Love Rock ‘n Roll gitarist was in haar begeleidingsband. Het beste van dit alles is dat de tien composites goed zijn geschreven met pakkende hooks en refreinen in overvloed, het zwoele stemgeluid van Charlene lekker sexy en brutaal overkomt en de gitaren heerlijk dynamisch klinken. “Find Me Out” wil je echt niet missen

www.spankingcharlene.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.