RSS

H.C. McEntire – Eno Axis

Eno Axis

De Amerikaanse zangeres en dichteres H.C. (Heather) McEntire schrijft geen songteksten; ze schrijft poëzie. Ze groeide op in het kleine landelijke dorpje Green Creek, buiten Tryon, North Carolina, en weet hoe ze een verhaal moet vertellen. Toen de wereld half maart tot stilstand kwam zat zij al een tijdje thuis door een noodzakelijke time-out na een intens tourschema als achtergrondzangeres voor Angel Olsen.

Op haar, wat zij zelf noemt, ´ongelooflijk, mooie, inspirerende en spirituele plek”, waar zij al zes jaar uitkijkt op de stromende Eno-rivier werkte ze aan de opvolger van haar solo debuutalbum “Lionheart” uit 2018. Een plaat die zij opende met een onbeschaamde verklaring over haar homosexualiteit.

“Eno Axis” werd prachtig geproduceerd door HC McEntire, Luke Norton en Missy Thangs, waarbij elk element – zang, gitaar, banjo, pedal steel, toetsen, bas en drums – deel uitmaakt van de verhalen die McEntire ons verteld. En die verhalen gaan heel diep. Een vat vol herinneringen aan haar jeugd, die McEntire aan de luisteraar toevertrouwt. Het album sluit af met Led Zeppelins Houses Of The Holy, dat ze van een rocksong transformeert in een meeslepende rootssong

Geworteld in de country, rock en gospelmuziek ontvouwt “Eno Axis” op geleideijke wijze en kalmeert de zintuigen. Terwijl haar nieuwe plaat muzikaal meer schuurt dan haar eersteling zorgen de arrangementen en het fraaie samenspel van een zestal muzikanten voor een rijke en sudderende, Zuidelijke charme.

www.hcmcentire.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment