RSS

Naked Giants – The Shadow

Naked Giants - The Shadow

Seattle is de stad van Jimi Hendrix, Pearl Jam, Nirvana, maar ook de stad van Naked Giants. Alleen die laatste band heeft wereldwijd nog niet diezelfde populariteit. Al zegt het waarschijnlijk genoeg dat ook hun tweede volwaardige album is uitgebracht via New West Records. Een platenlabel dat een neus heeft voor nieuw talent.

Naked Giants is nog een jonge groep, die zich sinds hun oprichting in 2014 heeft ontwikkeld tot een hecht gezelschap.  Vol aanstekelijk enthousiasme brengen zanger-bassist Gianni Aiello, gitarist Grant Mullen en drummer Henry LaVallee op ‘The Shadow’ gitaar gerichte no-nonsenserock met een harmonisch structuur. Hun puntige en pakkende liedjes verraden al  snel, dat de Britse muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig een grote inspiratiebron is gebleken.

De elf, door de band geschreven, liedjes blinken uit in melodie. Als je er een etiketje op zou moeten plakken, dan zou ik er powerpop op zetten. Wanneer Naked Giants zichzelf dan ook aanbeveelt als Black Sabbath meets The Talking Heads ben ik klaar met het schrijven dit stuk.

www.nakedgiants.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment