RSS

All Them Witches – Nothing as the Ideal

Het gaat voor mij in eerste instantie natuurlijk vooral om de muziek, maar het oog wil ook wat. En ik ben een liefhebber van fraai verpakte cd’s. Nu blijft dit voor mij als recensent een moeizaam gegeven als je geregeld een downloadlink ontvangt of een eenvoudig verpakt promo-exemplaar op je mat vind. Dan valt het te prijzen als een origineel totaalproduct wordt opgestuurd.

De hoes van de digipack van  All Them Witches’ “Nothing As The Ideal” ziet er fraai uit. Net als de rest van binnenin. Met daarbij de broodnodige informatie die door de diverse, gebruikte kleurtjes vrijwel onleesbaar is geworden. Maar dat neem ik wel voor  lief. Ik google wel. Opgericht in 2012 is de band, wiens naam uit een hekserijboek komt in de klassieke horrorfilm Rosemary’s Baby, uiterst productief gebleken. Een goed geoliede, functionerende machine.

“Nothing As The Ideal” is het zesde wapenfeit in acht jaar tijd van het inmiddels tot trio gereduceerde Amerikaanse neo-psychedelische bluesrock-band uit Nashville. Vooraf gegaan door de singles Saturnine & Iron Jaw, The Children Of Coyote Woman en Light’s Out. Een album met acht composities, dat in totaal ruim 43 minuten klokt, waaronder twee epische stukken van bijna tien minuten. Opgenomen in de befaamde Abbey Road studios, maar dit terzijde.

“Nothing As The Ideal” is een donker en verleidelijk feest voor je zintuigen. Van de angstaanjagende sfeer in Saturnine & Iron Jaw, de prikkelende gitaarpartijen die herinneringen oproept aan Led Zeppelin’ (See You Next Fall), dreigend klinkende vocalen (Lights Out) tot aan het grunge epos Rats in Ruin. Muziek van een andere dimensie dat een boeiende luisterervaring oplevert.

www.althemwitches.org

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment