RSS

Wax Chattels – Clot

Clot

“CLOT” IS OUT NOW! PLAY IT LOUD vertelt het twitter account van het Nieuw-Zeelandse trio Wax Chattels. Zo gezegd, zo gedaan.Bij opener Glue dendert het nieuwe “Clot” dan ook met een speraanval aan confronterende post-punk furieus mijn huiskamer in, zoals bekend van hun naamloze voorganger uit 2018. Een album dat werd overladen met muziekprijs nominaties en lyrische reacties.

Er borrelt door de pandemie perikelen bij mij een wrang gevoel naar boven als ik lees dat je dit eigenzinnig bandje ontegenzeggelijk live moet zien. Het eerste dat ik opmerk is de samenstelling van de band die bestaat uit een basgitaar (Amanda Cheng), een toetsenist (Peter Ruddell ), en een drummer (Tom Leggett). Wat een fenomale instrumentenbeheersing, dat ongetwijfeld te maken zal hebben met hun universitaire jazzopleiding. En wat worden je trommelvliezen gepijnigd door de verwoestende kreten die Amanda Cheng en Peter Ruddell op “Clot” weten te produceren.

Onvoorstelbaar, wat een intimiderend en neurotisch geluid een band met z’n drieën in de studio kan voortbrengen. Net als op het debuut serveert Wax Chattels met dit tweede album “Clot” op onnavolgbare wijze lawaaiige elektropunk, die vergelijkingen met andere bands gewoonweg moeilijk maakt. Al dreunend, piepend en krakend dat op het eerste gehoor een bak takkeherrie lijkt. Een lange explosie vol creatieve energie domineert op “Clot”, waarmee de luisteraar meedogenloos wordt verpletterd.

www.waxchattels.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment