RSS

Hello Forever – Whatever It Is

Whatever It Is

Nadat vanaf 21 februari het nieuwe album van Hello Forever al digitaal was te beluisteren, verscheen “Whatever It Is” begin oktober uiteindelijk in fysieke vorm. Ergens in de binnenhoes zit bovendien een papiertje gestopt, dat je de mogelijkheid bied om de bonustracks Everything Is So Hard en I’m Feeling It te downloaden. Twee recente singles, die prima passen tussen het overige aanbod.

Hello Forever is een dikwijls in een gewijzigde samenstelling opererend gezelschap, waaraan een blij en hippie-achtig imago kleeft. Zo tijdloos als de Californische bandnaam klinkt, zo komt hun muziek ook over. Sixties-pop met een dosis psychedelica en een behoorlijke bries aan flowerpower. Een voorliefde voor het West-Coast geluid, de zorgeloze popmuziek uit de hoogtijdagen van The Beatles en de onweerstaanbare Beach Boys-achtige harmonieuze samenzang sijpelen duidelijk door hun liedjes heen.

Vooral met de Beach Boys heeft zanger en bandleider Samuel Joseph een bijzondere band. Hun muziek is bij hem met de paplepel ingegoten. Hij woonde zelfs een paar straten verwijderd van de broertjes Wilson. Ging naar dezelfde school en leerde piano spelen in de kamer waar The Beach Boys hun eerste liedjes repeteerden. Hello Forever klinkt dan ook als The Beach Boys van de 21ste- eeuw.

De sfeer van de nummers op het debuutalbum van Hello Forever maken het zo gemakkelijk om van “Whatever It Is te houden”. Een album waarop de zon nooit lijkt onder te gaan, waarmee je de herfst en winter wel zal doorkomen. Samuel vertelt in een interview dat “Whatever It Is” toch maar een momentopname is. De nieuwste muziek van de band klinkt weer compleet anders. De opnames voor het tweede en derde album zijn inmiddels afgerond.

www.helloforever.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment