RSS

Peter Broderick – Blackberry

Blackberry

‘Blackberry’ is het eerste vocale album van de in het Zuid-Oosten van Londen geresideerde Amerikaanse zanger-multi instrumentalist Peter Broderick sinds `Colors Of The Night’ uit 2015.  Digitaal beschikbaar sinds eind augustus en fysiek verkrijgbaar vanaf 30 oktober. Een bewonderenswaardig eerbetoon aan de natuur. Hierop verklaart hij de liefde  aan de gezonde en lekkere braambessen, die een speciaal plekje in zijn hart hebben.  Allemaal kleine folkachtige liedjes vol grappen en grollen en verrassende twists and turns die een glimlach om je mond toveren.

`Blackberry´is een verrassend sterk album met acht nummers, dat vorig jaar zomer in zijn slaapkamer is opgenomen. Zelf ingespeeld en gezongen. Subtiel, betekenisvol, luchtig en aangrijpend. De muziek die daarbij hoort sprankelt en nodigt meermalen uit tot meezingen, zoals Broderick en zijn gezin in het afsluitende ‘Wild Food’ oproepen: “Come on, dude!”

“Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst geobsedeerd raakte door de eetbare wilde planten, was ik niet bijzonder enthousiast over de eenvoudige braam, maar ik zou snel met grote passie terugkeren naar deze bekende vrucht uit mijn jeugd”, vertelt hij in een interview. “Zelfs in onze meest stedelijke omgevingen weven de overwoekerende bramenstruiken zich overal doorheen, alsof ze ons eraan blijven herinneren waar we vandaan komen.”

`Blackberry` is een sympathieke en intieme plaat waar je met plezier naar gaat luisteren. Niet vanwege de ongekende muzikale prestaties, maar om de warme menselijkheid en het goede humeur dat je er van krijgt. De puurheid zit gevangen in de bevredigende kleinkunst werkjes, waarin de singer-songwriter een rustige kant van zichzelf laat opleven.

www.peterbroderick.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment