RSS

My Darling Clementine – Country Darkness

`Country Darkness`, het nieuwe project van het sympathieke duo My Darling Clementine dat sinds 2010 wordt gevormd door het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgleish levert voor ondergetekende een knoepert van een duivels dilemma op. Hebben we hier te maken met schaamteloos uitmelken? Of laat ik het anders formuleren. Is het een overbodige luxe als een platenmaatschappij (in dit geval Fretsore Records) besluit om een volwaardig album uit te brengen met alle nummers van de dit jaar eerder verschenen drie ep’s vol interessant gebrachte interpretaties van composities van Elvis Costello? Met daarbij als bonus nog het eigen versgeschreven Powerless? En als je dan ook nog het desbetreffende album uitbrengt, twee weken na de release van het laatste deel van de ep reeks verschijnen er een hoeveelheid vraagtekens boven mijn hoofd. Commercieel gezien natuurlijk een prima zet.

Genoeg hierover en focussen op het harde en uitstekende werk van Michael en Lou’s My Darling Clementine. In de traditie van de geweldige mannelijke en vrouwelijke countryduetten onder wie George Jones en Tammy Wynette, Dolly Parton en Porter Wagoner en Johnny Cash en June Carter presenteert het duo twaalf composities van Declan MacManus’ alter ego Elvis Costello. Geruggesteund door het zwierige en herkenbaar spel van Steve Nieve – toetsenist en rechterhand van het bebrilde Britse fenomeen. En of dat niet genoeg is zijn diverse fantastische muzikanten van Richard Hawley’s begeleidingsband ook op Country Darkness van de partij.

‘Country Darkness’ is een liefdevol en oprecht eerbetoon aan Elvis Costello. Zonder het bekende werk (Allison, Oliver´s Army en I Want You) ten gunste van minder voor de hand liggende nummers zoals Indoor Fireworks en I´ll Wear It Proudly van Michael Weston Kings favoriete album van Elvis Costello `King Of America. Schitterende nummers, die tot duetten zijn getransformeerd. Met een eigen country en soul twist en de vrije hand van Steve Nieve wordt de luisteraar getrakteerd op een dozijn aan romantische momenten en hartverscheurend liefdesverdriet.

www.mydarlingclementine.co.uk

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment