RSS

Daniel Trakell – The Warning Bell

Track by Track: Daniel Trakell unpacks the fragility on his debut album Warning Bell | News Break

Als er op dit moment iets over Daniel Trakell kan worden gezegd, is het wel dat hij een creatieve geest heeft. Hij legt zich toe op het maken van eerlijke liedjes met een rustieke sfeer. Hij is een Australische artiest die je wel wilt volgen als je van indiefolk houdt in de traditie van Fleet Foxes, Bon Iver, Elliott Smith en James Vincent McMorrow.

Op het lieflijke en rustgevende “Warning Bell”, waarmee hij debuteert laat Trakell zijn fluwelen falset en troostend stemgeluid schitteren temidden van prachtige folkarrangementen. Een andere hoofdrol is weggelegd voor goede vriend en muzikant Josh Barber, wiens productiewerk zorgt voor een typisch melancholische flair. Zachtheid en rust, daar draait het om op deze plaat.

Een intiem juweeltje dat er toe doet, maar ook eentje die even moet groeien. Maar dan is het ook intens genieten van een aangenaam stuk gelaagde en beklijvende muziek. “Warning Bell” is een tedere verkenning van datgene wat ons menselijk maakt. Onze kwetsbaarheid, emoties, standvastigheid en ons vermogen om te ontwikkelen.

Het strijkersarrangement, de jankende pedaalsteel, de zonondergangsmuziek, de innemende composities, zachte harmonie├źn en zijn onberispelijk fraaie zang – Ik ben gecharmeerd. Het levert mij een brok in mijn keel op.

www.danieltrakell.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment