RSS

Garrett T. Capps – Nobody’s Gonna Help U

Wereldberoemd is Capps zowel in het Texaanse San Antonio als in ons land! Een creatieveling in hart en nieren, die altijd op zoek blijft uniek te zijn. Een opmerkelijke persoonlijkheid, die met zijn muziek de herinnering aan Gram Parsons en Townes Van Zandt levendig houdt en die koppelt aan de erfenis van stadsgenoot Doug Sahm.

In afwachting van het laatste deel van de trilogie ‘In The Shadows’ levert hij midden in het coronatijdperk met Nobody’s Gonna Help U een klein pareltje af. Zes heerlijke en sterke songs die in zijn geheel bijna 25 minuten klokken. Hij wordt daarbij ondersteund door een reeks aan uitstekende muzikanten. In isolatie opgenomen, zoals het hoort in deze rare, roerige tijden.

Meer country dan NASA spacerock maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de liedjes. Fraaie nummers met pakkende refreinen en het typisch nasale stemgeluid van Garrett. Capps weet op deze composities zijn eigen, herkenbare stempel te drukken. Hier moeten we het even mee doen. Er stond een tournee gepland door de Benelux, maar vanwege de pandemie is deze verschoven naar 2021. Live maakte Garrett T. Capps al een geweldige indruk op festivals en de poppodia in ons land.  Via zijn bandcamp pagina is “Nobody’s Gonna Help U te beluisteren. Een download is beschikbaar voor een tientje.

https://garretttcapps.bandcamp.com/track/borrowed-time

www.garretttcapps.com

(Michael Struis)


Your Comment